woensdag 23 december 2009

Gitaarheldin

Over anderhalve week ben ik jarig.
Volgende week vrijdag (en ja, dat is inderdaad nieuwjaarsdag). Ik vier hem nooit - wie zit te wachten op een feestje als je net heel de nacht oud-en-nieuw-gefeest hebt - maar ik geef mezelf altijd wel een verjaardagscadeautje. En dit jaar wist ik al een paar maanden van tevoren wat het dit jaar zou worden.

Een paar maanden geleden kwam bij ons op het werk ineens het spel Guitar Hero ter sprake. Ik wist toen nog niet eens dat het bestond, en luisterde onder de koffie en onder het werk naar enthousiaste verhalen van collega's. Uiteindelijk besloot ik dat ik dat maar eens moest proberen, een van mijn jongens nodigde me uit om bij zij vriendin en hem thuis een avondje te Guitar-Hero-en. Ik kwam er achter dat je een soort van gitaartje hebt, met vijf knoppen in plaats van zes snaren. En dan moet je noten vangen die van de bovenkant van het scherm naar beneden komen. Als je ze vangt, hoor je de bijbehorende gitaartoon. In het begin vond ik het wel even vreemd, maar wel heel leuk om zo te doen alsof je een superster bent. Ik besloot voor mezelf "dit geef ik mezelf op mijn verjaardag!", want ik heb ook een spelcomputer, een Nintendo Wii.

En gister heb ik het gekocht, Guitar Hero 5. 's Avonds natuurlijk direct proberen, even tien minuten spelen dacht ik. Toen ik tien minuten later op de klok keek, was het ineens anderhalf uur later!
Maar wel superleuk, ik ga echt wel oefenen om een gitaarheldin te worden!

Ciao,
Ingrid.

zondag 6 december 2009

Gedraag je!



Mag wel! Mag niet!
Hoort niet!
Doe normaal!
Gedraag je!

Ik wil niet
Wil mezelf niet "gedragen"
Wil niet "normaal" zijn
(wat is dat eigenlijk, normaal?)
Wil ook niet doen-alsof

Het wordt een kooi
Een gevangenis
Met tralies van "doe normaal"
En sloten van "gedraag je".

Ik wil niet in zo'n kooi
Ik wil mezelf zijn
Ik wil ik zijn
Maar wie ben ik eigenlijk?

Ik ben zo moe
Ik kan het niet alleen
Kan iemand helpen die deur open te breken?

Ingrid.